Opoziția Austriei la intrarea României în Schengen trebuie să fie susținută de încă un stat european, însă nu s-a întâmplat așa.

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a spus la News Hour with CNN că responsabilii politici de la Viena au fost „debusolați” după ce au constatat că au rămas singuri să înfrunte consecințele opoziției lor la primirea României în spațiul de liberă circulație.

„Am înțeles că onorabilii din Austria mai aveau un stat european în spatele lor. Atenție, nu Rusia. Acel stat european trebuia să-și manifeste solidaritatea cu Austria. Și i-a lăsat singuri. S-au trezit singuri cu acești tsunami al reacțiilor după votul împotrivă. Și acest lucru i-a debusolat un pic. Nu se așteptau să fie atât de singuri.

În plus, „elefantul uriaș” aflat sub nasul domnului Iohannis – pentru că dânsul depistează elefanți în încăperi, în clădiri (cu referire la intervenția președintelui într-o ședință de guvern din 2017, în care se planifica adoptarea ordonanței 13, n.r.) – se numește OMV.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/bogdan-chirieac-austria-impotriva-romaniei-in-genunchi-iohannis-660114.html