Asociația InfoCons, organizație pentru protecția consumatorilor, atrage atenția asupra posibilului exces de adivitivi alimentari dintr-o masă bogată, precum cea de Paște.
În rândurile de mai jos, ce recomandă asociația:
Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare.
Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.
Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăugându-se încă 29…