
Noi standarde de comercializare pentru produse asociate cu prima masă a zilei, adică pentru miere, gem și sucuri de fructe, au fost revizuite de oficialitățile Uniunii Europene. Astfel, sucurile de fructe și gemurile vor trebui să aibă mai mult fruct și să fie corect etichetate, iar pentru miere se vor introduce metode armonizate de analiză pentru a detecta falsificarea acesteia.
Directiva micului dejun – Foto Arhiva
Supranumită și directiva privind micul-dejun, noua reglementare a Uniunii Europene stabilește norme comune privind compoziţia, denumirile de vânzare, etichetarea şi prezentarea sucurilor de fructe, a mierii și a gemului pentru a asigura libera lor circulaţie în cadrul pieței interne şi pentru a facilita alegerile consumatorilor.
Etichetarea borcanelor cu miere
Concret, în privința mierii, acordul va îmbunătăți transparența cu privire la originea acestui produs, lucru cerut de mult timp de apicultori. Normele actuale…