Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat asigurări că în această săptămână coaliţia de guvernare va veni cu o decizie clară asupra procentului de majorare a pensiilor.

Totodată ministrul a subliniat că toată lumea va știi punctual ce cuprinde anvelopa de 15% pentru creşterea pensiilor, iar din 1 ianuarie 2023 cu siguranța pensionarii îşi vor primii banii.

„PSD am pus pe masă o majorare echitabilă, egală la valoarea punctului de pensie și în aceeași anvelopă bugetară să avem măsuri, măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile.

Vorbim de creșteri de venituri, vorbim de măsuri de sprijin pentru cei cu pensiile mai mici. În acest moment există înțelegerea că atât mâine cât și poimâine vom avea întâlniri unde vom lua decizia finală, după care vom comunica. Și asta este un lucru foarte bun, pentru că trebuie să comunicăm public și să închidem odată acest dialog.

Momentul intrării în vigoare este clar agreat în coaliție 1 ianuarie 2023, deci aicea nu avem nicio problemă. Celelalte pe scenarii le vom le vom agrea în coaliție și vom comunica. Eu cred că este momentul să avem puțină decență să nu mai comunicăm un public pe anumite scenarii, să luăm decizia și chiar să trecem la implementare”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii la Antena 3 CNN.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/subiectiv/ministerul-muncii-crestrea-pensiilor-crestere-salarii-1-ianuarie-2023-657831.html